*Nettavisen* Nyheter.

Norske flygere deltar i europeisk aksjon

Foto: (Thinkstock)

Oslo (NTB): Norsk Flygerforbund deltar tirsdag i en felleseuropeisk aksjon som fokuserer på flygeres og kabinansattes arbeidstid.

22.01.13 08:59

Aksjonen er et felles initiativ fra European Cockpit Association (ECA) og European Transport Workers' Federation (ETF).

ECA opplyser at Norsk Flygerforbund skal være med på å overrekke over 100.000 underskrifter med krav om regulering av flytidsbegrensninger. ECA er skeptisk til et forslag fra European Aviation Safety Agency (EASA) som åpner for at flygere og kabinpersonell kan jobbe over tolv timer i døgnet. ECA mener passasjerenes sikkerhet settes i fare og ber EU om å innføre begrensninger. Aksjonen finner sted utenfor bygningene til EU-kommisjonen og Europaparlamentet i Brussel.

- Representanter fra Norsk Flygerforbund deltar sammen med representanter fra andre forbund i Europa for å overrekke underskrifter i Brussel, opplyser nestleder Christian Langvatn i Norsk Flygerforbund til NTB.

I tillegg skal nasjonale flyger- og kabinforbund dele ut flygeblad på flyplasser i en rekke europeiske land i løpet av dagen. Andre steder blir mediene invitert til pressekonferanser, og brev blir overlevert til nasjonale myndigheter. Men i Norge skjer det ingenting.

- Det blir ingen aksjoner på norske flyplasser, men det holdes arrangementer andre steder i Europa. I Norge har vi jobbet tett og godt med Luftfartstilsynet for å bidra til å skape bedre regelverk, sier Langvatn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag