RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske hekser står frem

Mandag kan du få et møte med nåtidens hekser på TV 2.

(SIDE2:) I mandagens «Reflektor: Heksene» får seerne et sjeldent blikk inn i de innerste kretser av ekte innvidde wicca-hekser. Filmen følger en gruppe hekser i Bergen, både i ritualer og i hverdagen, og vi får se hvordan religionen påvirker deres levemåte og oppfatning av verden.

Heksene er tilhengere av en paganistisk, ikke-satanistisk naturreligion, hvor det legges vekt på ritualer som fremkaller gudenes, elementenes og seksualitetens krefter. Fenomenet er typisk for Vestlandet og finnes ikke på samme måte andre steder i Norge.

Skyggenes bok
Nyere forfattere har samlet sammen en del av antagelsene rundt religionen, spesielt Skyggenes Bok. Stewart Farrar skrev i 1971 at boka, som Bibelen, er et lappeteppe av perioder og kilder. Han tror noen av delene er gamle, mens andre er nyere.

Farrar sier videre at «de to personifiserte heksekreftene er Den Hornede Gud og Den Gudommelige Mor, og at Guden med horn ikke er djevelen, og aldri har vært det».

Dagens satanister er altså ikke en del av Wicca, og Djevelen er ikke Den onde. De troende i Wicca ser ikke på seg selv om kristne, for de følger ikke kristendommens lærdom, og tror ikke på kristendommens Gud og Djevel.

«Reflektor: Heksene» kan du se på TV 2 mandag klokken 22.35

LES MER OM WICCA HER: Er du også en heks?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere