RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)

Norske hoteller svartelister prostituerte

Sist oppdatert:
- Dette er en virksomhet vi ikke ønsker å bli assosiert med.

Norske hoteller kan risikere å bli tiltalt for hallikvirksomhet hvis de ikke stopper sexsalg, dette fører til at gjester som mistenkes for å være prostituerte nektes innsjekking eller kastes ut.

Hotellene har blitt en av hovedarenaene innenfor innendørsprostitusjon i Norge.

Hallikvirksomhet
Hvis en prostituert bor på et hotell som ikke bryr seg om at det foregår salg av sex der, risikerer de å bli tiltalt for å drive med hallikvirksomhet.

Bymisjonen i Stavanger har blitt kontaktet av flere prostituerte som har følt seg forfulgt og trakassert av hotellnæringen.

- Hotellene tar kopi av passet til kvinnene og ringer politiet for å sjekke om de står i deres register, hevder bymisjonsavdelingen Albertine, som jobber med oppsøkende virksomhet blant prostituerte. De har bedt om at Datatilsynet må ta for seg noe i denne saken.

Datatilsynets tilbakemelding var at slike svartelister kan være i strid med flere grunnkrav i personopplysningsloven.

Retningslinjer
Men bransjen benytter seg også av andre metoder som er lovlige.

– Hoteller har sine retningslinjer på dette, Og det jeg vet, er at noen jevnlig sjekker aktuelle nettsider for å sjekke trafikken i området. Dette er en virksomhet vi ikke ønsker å bli assosiert med, sier Jostein Hanse, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO reiseliv til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere