RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anis Belghoul (Ap)

Norske ID-eksperter starter arbeidet i Algerie

Sist oppdatert:
Gruppa får tilgang til alle omkomne.

Alger (NTB): Ekspertgruppa fra Kripos får onsdag tilgang til de omkomne etter gisselaksjonen i In Aménas. Samtidig vil statsministeren holde en redegjørelse om saken i Stortinget.

Fra algeriske myndigheter har identifiseringsgruppa på til sammen ni personer fått beskjed om at arbeidet kan starte onsdag, forteller kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.

- Gruppa brukte tirsdagen til å snakke med algeriske myndigheter. Den får tilgang til alle omkomne, sier Salvesen.

At de har fått tilgang betyr imidlertid ikke at ID-ekspertene umiddelbart kan sette i gang med identifiseringen. Det er foreløpig uklart hvordan de lokale myndighetene vil organisere arbeidet. Ved tidligere anledninger, der mange lands eksperter har vært involvert, har arbeidet for eksempel vært delt inn i grupper etter kompetanse, på tvers av nasjonalitet.

Fem nordmenn er fortsatt savnet etter terrorangrepet, som startet onsdag i forrige uke. Tidligere har norske myndigheter fått beskjed om at Kripos kun fikk drive identifiseringsarbeid med avdøde som algerierne hadde grunn til å tro var norske. Men det er nå endret.

Det første flyet med medisinsk utstyr og personell som ble sendt nedover, er nå tilbake i Norge. Fra før er Forsvarets Hercules-fly sendt tilbake. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere