RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske investorer er blitt mer positive

Sist oppdatert:
Norske investorer er blitt mer positive i januar, viser en fersk undersøkelse. Dette gjelder både synet på aksjemarkedet, selskapenes inntjening og BNP-vekst
Ledende norske investorer har forsterket sin tro på at bunnen i verdensøkonomien er nådd, og de tror på positiv avkastning for aksjemarkedet, viser den månedlige rundspørringen Gjensidige NOR gjør blant ledende norske investorer.

Deltagerne, som er anonyme, mener Oslo Børs er underpriset, og venter i snitt en oppgang for hovedindeksen på 14,4 prosent i 2003.

For S&P 500-indeksen i USA ser de en oppgang på 12,0 prosent.

Det ventes en økning inntjening på 9,7 prosent for S&P 500-indeksen, noe som er 0,5 prosentpoeng høyere enn i desember. For Oslo Børs hovedindeks ventes en resultatvekst på 9,3 prosent, opp fra 6,3 prosent i desember.

Investorene er overvektet i kontanter, men ønsker å redusere denne overvekten.

Når det gjelder BNP-vekst er investorene blitt mer positive enn for en måned siden. Både for verdensøkonomien og USA forventer en nettobalanse på 56 prosent økt vekst de neste 12 månedene, en økning fra 46 prosent fra forrige måned for begge. For Norge er bildet mye mer negativt. Her venter en nettobalanse på 12 prosent at veksten i BNP skal bli lavere, men også dette er mer positivt enn for en måned siden, da 30,8 prosent forventet norsk BNP-forverring.

Et klart flertall foretrekker sykliske aksjer, fremfor defensive.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere