Norske islamister ber om hjelp til å komme hjem

IS: Et medlem av terrorgruppen IS vifter med flagget i Ragga i juni.

IS: Et medlem av terrorgruppen IS vifter med flagget i Ragga i juni. Foto: Stringer (Reuters)

Enkelte norske islamister i Syria har kontaktet myndighetene og bedt om hjelp til å komme seg hjem, bekrefter PST og Utenriksdepartementet.

06.09.14 17:50

Ifølge Dagbladet diskuteres det hyppig i det radikale islamistmiljøet nå at islamistgruppene i Syria kjemper mot hverandre og ikke mot regimet. Den sterkeste og mest ekstreme av disse gruppene er mye omtalte IS .

Flere av islamistene med norsk bakgrunn har skrevet i sosiale medier at de ikke vil hjem, men PST bekrefter overfor avisen at noen få har tatt kontakt og bedt om å få hjelp til å komme seg ut av Syria. Også Utenriksdepartementet bekrefter at de har fått noen få slike henvendelser, men det er nærmest umulig for norske myndigheter å bistå før personene eventuelt kommer seg over grensa til Tyrkia.

Kartet av Syria og Irak viser IS’ frammarsj i regionen. Fra og med 24. august er de røde feltene landområder som er kontrollert av IS, mens de beige feltene er områder terrorgruppen har gjort krav på. De hvite feltene representerer resten av landområdene i Syria og Irak. Foto: Creative Commons (Wikimedia Commons).Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.