RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske jenter tiltrekkes av fetisjmiljøet

Sist oppdatert:
Fetisjistene blir yngre og yngre, og det er flere og flere jenter som oppsøker miljøet. Stadig flere unge jenter har nå en samling av fetisjklær og sko som overgår mange folks fantasier. Se bildene her.

Vi har tidligere skrevet om Anniken Valstad som har vært redaktør i DUO. Hun har en forkjærlighet for lær, korsetter og uniformer. Valstad har tidligere profilert seg med nettstedet Kinkydiva. Nå er hun i gang med Fetish Divas. Dette er en nettside som skal sette norske fetisj-jenter i søkelyset.

(Foto: Anniken Valstad)
(Foto: Anniken Valstad)

Fetish Fashion
Valstad understreker at dette ikke er en ”hard” fetisjside, og at ikke alle de jentene som er avbildet her kaller seg for ”ekte fetisjister”. Felles for alle medlemmene av Fetish Divas er at de er tilhengere av Fetish Fashion, hvilket vil si at de elsker lakk, korsetter, lær og høye sko, uten at det nødvendigvis dreier seg om sex.

- Sikkert noen av de som kaller seg "ekte" fetisjister som kicker på at vi bare er noen Fetish bimboer, men egentlig så har vi aldri hevdet å være noe annet heller.

Større åpenhet i media
Fetisjisme har vært og er fortsatt et tema som det ikke prates mye om i offentligheten. Likevel opplyser Valstad at interessen er stor. Spesielt fra unge jenter.

- Vi får masse henvendelser fra jenter i både 16- og 17-års alderen, som vi selvsagt ber komme tilbake når de har fylt 18. Disse jentene har en samling av fetisjklær og sko som sikkert overgår mange folks fantasier.

Ifølge Valstad kan det være flere årsaker til dette, men hun tror at det kan være en naturlig følge av åpenheten rundt sex i media de siste årene som har ført til dette.

- Hva ligger egentlig i utrykket fetisjisme?

- Å være en fetisjist vil si at man tiltrekkes seksuelt av en ting, et materiale, en lukt, et bestemt klesplagg, eller noe helt annet. I dag er vel begrepet fetisjsime noe utvidet, og mange jenter hevder i dag blant annet at de er skofetisjister.

- At jenter alltid har hatt skodilla, er jo en kjent sak, men det er først de siste par årene vi har gått så langt som til å kalle det fetisjsime. Populære tv-programmer som blant annet Sex og Singelliv og Ally McBeal har gjort fetisjisme trendy, og jeg tror personlig at det kan være en av mange årsaker til at jenter i dag synes det er helt ok å kalle seg fetisjister.

Diva Crue (Foto: Anniken Valstad)
Diva Crue (Foto: Anniken Valstad)

- Finnes det flere ulike former for fetisjisme? Hva er i så fall mest og minst utbredt?

- Det finnes sannsynligvis like mange fetisjer som det finnes mennesker på jorda. Og de aller fleste har et navn. Men mest utbredt er nok latex (gummi), føtter, sigaretter, pels, lakk, skinn, uniformer og sko. Dette er også det mannen i gata automatisk vil se for seg når han hører ordet fetisjisme. Men det finnes også andre varianter. Søker du på Internett kan du komme over det meste av underlige fetisjer. Det finnes blant annet en fyr som har laget en egen hjemmeside om rullatorfetisj. Ballonger er en annen populær fetisj. Regntøy og gummistøvler er og også veldig utbredt. Og mange tenner også på kombinasjonen mat/sex. Hver sin lyst¿

- Sammenhengen mellom sex og fetisjisme?

- Fetisjisme kan muligens defineres som en seksuell legning hos enkelte. Krydder og innspill for de fleste. De ”ekte” fetisjistene lever og ånder for fetisjen sin, og de er ikke i stand til å tenne seksuelt uten den tingen eller det plagget de tenner på. I ekstreme tilfeller kommer personen i andre rekke. Eksempelvis kan en mann være helt ute av stand til å tenne på sin kone med mindre hun har akkurat de strømpene på seg. Uten dem er hun ikke et seksuelt objekt for ham. Da har det gått for langt, synes jeg.

- Er det mange fordommer ute og går?

- Ja, det er klart. Folk er forutinntatte, men jeg klandrer dem ikke. Det er ytterst få folk i dette miljøet som tør å stå frem offentlig, og det er selvsagt med på å vedlikeholde myter og fordommer. Når folk ikke får nok informasjon, så må de jo trekke egne konklusjoner. Det har jeg full forståelse for.

Diva Vanity (Foto: Anniken Valstad)
Diva Vanity (Foto: Anniken Valstad)

- Noen myter om fetisjisme du vil legge døde?

- Ja, først og fremst vil jeg understreke at fetisjmiljøet er mer en livsstil for mange enn en seksuell greie. Selv om det selvsagt er det også. Fetisjister er ikke nødvendigvis tiltrukket av sadomasochisme, slik mange tror. Det er to forskjellige seksuelle preferanser som ofte, men ikke alltid henger sammen. Mange av våre jenter (modeller) anser seg selv som fetisjister, men de er ikke nødvendigvis SM-ere.

- Vi driver en fetisjside, ikke en SM-side. Dette skaper full forvirring også i miljøet, så at folk utenfra ikke henger med, forstår jeg godt. Jeg vil selvsagt også påpeke det helt opplagte; vi fetisjister er vanlige mennesker. Vi har familie og jobb, vi kjører ungene i barnehagen som alle andre foreldre. Fetisjisme har med sex å gjøre – og det pleier de fleste å legge fra seg før de drar på jobb om morgenen¿

- Får dere mange henvendelser fra folk, hva er det i så fall de lurer på?

- Ja, det gjør vi. De fleste henvendelsene er fra jenter som ønsker å bli modeller. Jeg tror vi er de eneste i hele Norge som tilbyr jenter en dag med foto og styling, og eventuelt en flaske vin for å løse opp stemningen – gratis. Dette er en drøm som de fleste jenter har eller har hatt. Hvem ønsker vel ikke å bli forvandlet til Diva for deretter å bli foreviget som en?

- Utover det er det selvsagt en drøss mannfolk som lurer på om de kan ta bilder av jentene våres og tilsvarende useriøse ting. De blir blankt avvist. Det hender folk er seriøse, men vi har et ansvar overfor jentene, så ting blir nøye sjekket før vi eventuelt videreformidler beskjed til dem.

Diva Linn (Foto: Anniken Valstad)
Diva Linn (Foto: Anniken Valstad)

- Får dere som jobber med dette mange useriøse henvendelser?

- Faktisk ikke så mange. Jeg tror vi har klart å bygge opp noe som utad virker seriøst. Vi driver ikke en tradisjonell pornoside. De som leser gjennom alt på siden vår, oppfatter at vi er seriøse. Men selvsagt kommer det noen useriøse tilbud i ny og ne. Men de kommer uansett hvis du har vært i denne bransjen – det er en del av pakka det å avvise drittsekker.

Flere bilder av jentene i Fetish Divas finner du i bildekarusellen oppe til høyre.

Her kan du besøke Fetish Divas

Les også:

Swinger seg til nye sexpartnere
Flere titalls unge mennesker bytter partnere kun for sex.

Hundrevis ønsker nå å være med i den eksklusive klubben for sexy unge "swingere". Møt dem her.
[Les mer]

Nordmann vil knuse Playboy
Den norske erotiske fotografen Petter Hegre har gigantsuksess med sitt nettsted. Nå vil han ta opp kampen med Playboy. Les intervju og se hans bilder her.
[Les mer]

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere