RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske jernbaneinvesteringer blant de laveste i Europa

Oslo (NTB): Danmark har brukt dobbelt så mye på jernbaneinvesteringer per innbygger som Norge de siste 15 årene. Norge er nær europeisk bunnivå.

Norge har investert til sammen 34 milliarder kroner eller 7.269 kroner per innbygger i skinner, signaler, strømforsyning og annet som gjelder jernbanens kjørevei i årene 1992-2007.

Danmark har til sammenligning investert en sum tilsvarende 77 milliarder norske kroner, noe som utgjør 13.800 kroner per innbygger, skriver Dagens Næringsliv.

Tallmaterialet er hentet fra investeringsstatistikken til OECD/International Transport Federation og er summert av NSB.

På topp ligger Sveits, som har investert 214 milliarder norske kroner de siste 15 årene. Tsjekkia, Portugal og Finland er noen av de få noenlunde jevnstore landene som ligger bak Norge på listen.

NSBs merkevaresjef Espen Kristiansen peker på at det med unntak av jernbanetunnelen mot Gardermoen knapt nok er gjort større investeringer i det norske jernbanenettet siden elektrifiseringen på 60-tallet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere