*Nettavisen* Nyheter.

Norske jøder redde etter Paris-terror – ber om mer vakthold

Selv om politiet allerede har vakthold utenfor synagogen i Oslo, har norske jøder et behov for bedret sikkerhet, ifølge forstander i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn. Foto: Jarl Fr. Erichsen (NTB scanpix)

Det Mosaiske Trossamfund ber om styrket vakthold utenfor synagogen i Oslo etter terrorangrepene i Frankrike. Norske jøder er redde, sier forstander Ervin Kohn.

12.01.15 10:48

Trossamfunnet tok kontakt med politiet etter terrorangrepet i en kosherbutikk sør i Paris forrige uke, hvor fire jøder ble drept. Selv om politiet allerede har vakthold utenfor synagogen i Oslo, har norske jøder et behov for at dette styrkes, sier Kohn til NTB.

Angrepet før

– Vi er i dialog med politiet. Det er ikke første gang at jødiske mål angripes, vi er blitt redde, sier han, og viser til at synagogen i Oslo også har vært under angrep.

I 2006 ble det avfyrt 11 skudd mot synagogen.

Franske myndigheter opplyste mandag at de vil utplassere nær 5.000 sikkerhetsstyrker og politifolk for å beskytte de 700 jødiske skolene i landet. I motsetning til Frankrike, som har Europas største jødiske befolkning, har Norge bare rundt 1.300 jøder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ervin Kohn. Foto: Twitter

Ville ramme jøder

– Norge er et av de bedre landene for jøder å bo, men vi er litt mer sårbare enn nordmenn flest. Ekstremistene er avhengige av å skape fiendebilder, og jødene er et av de største, sier Kohn.

Mannen som tok gisler i en kosherbutikk i den franske hovedstaden onsdag, sa i et TV-intervju kort tid før politiet stormet butikken at han ville ramme jøder, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Frankrikes president François Hollande har kalt angrepet på kosherbutikken for en avskyelig antisemittisk handling. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag