*Nettavisen* Nyheter.

Norske kirkeklokker skal ringe for Syria og Irak

Bispemøtet og Kirkerådet har sendt en anmodning til alle landets kirker om ringe med kirkeklokkene førstkommende søndag klokka 13 «i solidaritet med Syrias og Iraks lidende folk».

20.10.16 03:56

– Som en del av den verdensvide kirken oppfordrer vi til forbønn og klokkeringing i solidaritet med Syrias og Iraks lidende folk, sier preses Helga Haugland Byfuglien.

Oppfordringen er inspirert av aksjonen #BellsForAleppo, der kirker ringer med sine klokker for ofrene i Aleppo. Det hele startet sist uke i en kirke i Finland, og nå har over 450 kirker over hele verden deltatt, ifølge Kirkenes Verdensråd.

I en pressemelding minner også Kirkerådet om at det denne søndagen er NRKs TV-aksjon, som går til Røde Kors og blant annet deres arbeid for å skaffe mat, vann og medisiner til millioner av nødlidende mennesker i Syria.

– Ringingen med alle landets kirkeklokker vil også være med på å understreke betydningen av TV-aksjonen og engasjementet den skaper, sier direktør i Kirkerådet, Jens-Petter Johnsen.

Det er svært sjelden norske kirker bruker kirkeklokkene utenom gudstjenester og kirkelige handlinger, men Bispemøtet og Kirkerådet kan i spesielle situasjoner anmode om dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag