RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske klatrer på verdensranking

Sist oppdatert:
De fire norske selskapene som har kommet seg med på Financial Times ranking over verdens 500 mest verdifulle og lønnsomme selskaper, har klatret videre det siste året
Trekløveret og Oslo Børs tre største selskaper Statoil, Hydro og Telenor har klatret oppover listen det siste, mens Den norske Bank er med for første gang.

Fra ifjor til i år har Statoil gått fra å være nummer 185 til 142, mens Hydro har beveget seg fra 312. plass til å innta plassen som nummer 265, melder NTB.

Telenor er nå nummer 390 blant verdens største selskap mens det forrige gang var rangert som nr. 433, mens DnB Nor debuterer som nummer 463.

Det er de amerikanske børsgigantene som topper listen som ventet. General Electric topper listen, tett fulgt av Exxon Mobil, begge med en markedsverdi på rundt 2.400 milliarder norske kroner. Det tilsvarer den dobbelte verdi av det norske oljefondet.

På tredjeplass i rankingen finner vi Bill Gates´ selskap Microsoft som lenge tronet på toppen. Først på femteplass kommer det første ikke-amerikanske selskapet, nemlig oljekjempen British Petroleum, skriver NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere