RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske kostholdsmål holdt ikke til mål

Oslo (NTB): Selv om mye er blitt bedre, er det likevel et godt stykke igjen til myndighetenes kostholdsmål er nådd.

Det er konklusjonen etter at Verdens helseorganisasjon (WHO) og Helsedirektoratet har evaluert norsk ernæringspolitikk og regjeringens handlingsplan for perioden 2007-2011.

Hovedmålet med regjeringens handlingsplan var å bedre kostholdet i hele befolkningen i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger for ernæring. De ønsket også å bidra til å redusere sosiale forskjeller i kosthold.

En ekspertgruppe fra WHO har nå overlevert sin evalueringsrapport. Også Helsedirektoratet har lagt fram sin sluttrapport om arbeidet i planperioden. Konklusjonen er at selv om det har vært en positiv utvikling med økt inntak av frukt, grønnsaker og matoljer og minsket inntak av sukker i planperioden, er ikke de opprinnelige målene i planen oppnådd. Fremdeles er inntaket av fett og mettet fett for høyt.

WHOs eksperter påpeker blant annet at det er viktig å videreføre arbeidet med kompetanseheving på alle plan, også blant forbrukerne. Helsedirektoratet vil utarbeide konkrete anbefalinger for dette videre arbeidet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere