Natt til torsdag klokka 14.36 nepalsk tid besteg Kristin Harila, Pasdawa Sherpa og Dawa Ongju Sherpa verdens åttende høyeste fjell, Manaslu i Nepal.

Mye snø satt en stopper for flere andre klatrelag som forsøkte å bestige, men det hindret ikke Kristin Harila og sherpaene hennes fra 8K Expeditions til å krysse av enda et fjell i hennes rekordforsøk på å bestige alle 14 fjell over 8000 meter i løpet av en sesong.

To topper gjenstår

De er det første teamet på Manaslu denne sesongen. På grunn av mye snø og fare for ras var Kristin Harila tidligere i går usikre på om teamet hennes skulle forsøke å bestige Manaslu nå.

– Det var et slit som varte 16 timer fra camp 3, men vi ønsket å bestige fjellet nå framfor å vente en uke og da måtte klatre sammen med flere hundre andre klatrere, melder Kristin Harila etter å ha nådd toppen.

Nå mangler hun bare to fjell fra å slå rekorden til den nepalske klatreren Nimsdai Purja, som brukte seks måneder og seks dager i 2019.

Nettavisens Stavrum & Eikeland hadde Harila som gjest tidligere i år: Norske Kristins ekstreme utfordring: – Passerer døde på vei opp

Får ikke tillatelse

De to fjellene som som står igjen på lista er Cho Oyu og Shishapangma, som begge bør klatres fra Tibet.

Kristin Harila har foreløpig ikke fått tillatelse fra kinesiske myndigheter til å klatre i regionen.

Hun har tidligere publisert en Instagram-video hvor hun ber om hjelp fra klatremiljøet og andre som kan bistå henne i få denne tillatelsen, uten at det foreløpig har ført fram.

– Jeg har fått god hjelp fra mange og er fortsatt optimistisk, men jeg trenger all den hjelp jeg kan få, sier Harila.