*Nettavisen* Nyheter.

Norske kvinner mest sado

Foto: (Getty Images)

Vil helst ha det litt røft.

(SIDE2): En god del nordmenn ikke bare liker - de foretrekker - å bli bundet og dasket litt under sexakten, viser en ny undersøkelse.

Og norske kvinner vil ha det røffere enn de norske mannfolka.

Undersøkelsen er utført av datingtjenesten C-date, og er gjennomført i til sammen 13 land - i Norge har 1200 nordmenn svart.

Sadomasochisme (SM) er en seksuell legning som i hovedsak dreier seg om å dominere andre eller selv å bli dominert, og/eller å gi eller bli påført smerte. Det seksuelle ligger som basis, men alle aktivitetene innenfor SM trenger ikke nødvendigvis å gi seksuell nytelse. Det er grunnleggende i SM at dette foregår frivillig.

Bondage (eng; «å binde») er en lek, oftest seksuelt, sadomasochistisk betont, som involverer at en av partene blir bundet, lenket eller på annen måte får hemmet eller begrenset evnen til bevegelse. Den underdanige i et sadomasochistisk forhold kan enten bindes fast til noe eller påføres fotlenker, håndjern og lignende, som begrenser, men ikke totalt hemmer bevegelsen.

(Wikipedia)

Kvinner flest
Undersøkelsen viser at tre av 10 nordmenn eksperimenterer med SM-sex, mens hele 30 prosent liker å bli bundet - og det er flest kvinner som sier ja til å bli berøvet litt frihet.

Hele 35 prosent av kvinnene svarer at de liker å bli bundet, mot 28 prosent av mennene. Når det gjelder SM generelt er kvinnene også mer aktive. 26 prosent har latt seg dominere eller dominert, mot 19 prosent av mannfolka.

- Det er veldig interessant å se kjønnsforskjellene her, og se at kvinner er den gruppen der flest ønsker å dominere eller bli dominert. pressetalsmann i C-date, Martin Jensen.

Mer sado enn nabotjejerne
Undersøkelsen viser i tillegg at norske kvinner er mer sadomasochistiske enn svenske kvinner.

Hele 35 prosent norske kvinner mener det er ok å bli bundet, mens 27 prosent av de svenske kvinnene oppgir det samme.

Smerte
En av 10 nordmenn mener også at sex ikke er gøy uten smerte.

- Det totale tallet på tvers av alle land er hele 58 prosent som har blitt bundet under sexakten. Både det internasjonale og det norske resultatet viser overraskende høye tall. Jeg tror definitivt at boksuksessen ”Fifty Shades of Grey” er med på å popularisere SM-sex, og bidrar til å gjøre dette, så vel som andre seksuelle legninger, mindre tabubelagte, sier pressetalsmann for C-date i Norge, Martin Jensen.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.