*Nettavisen* Nyheter.

Norske lønninger økte med 4,3 prosent i fjor

Oslo (NTB): En gjennomsnitts årslønn i Norge gikk opp 4,3 prosent i 2011, viser tall fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene.

20.02.12 10:46

Utvalget, som også er kjent under forkortelsen TBU, opplyser at det har vært mindre sprik enn tidligere i lønnsutviklingen mellom ulike grupper.

Svakest lønnsvekst hadde ansatte i varehandelen. Blant de Virke-organiserte i denne sektoren ble lønnsveksten på 3,6 prosent. I motsatt ende av skalaen finner vi ansatte i finanstjenester, som kunne legge 4,9 prosent mer i lønningsposen i 2011 sammenlignet med året før.

Mens YS påpeker at lederlønningen i industri og finans økte langt mer enn lønnen til vanlige ansatte, trekker Unio fram at nettopp industriansatte er med på å trekke snittet opp.

- I moderasjonsåret 2011 økte deres lønninger med 4,5 prosent, mens snittet for statsansatte, helsevesen og skole var 4 prosent, sier Unio-leder Anders Folkestad.

- Industriens lønnsvekst viser at resultatet av sentrale forhandlinger aldri blir fasit. Slik blir det heller ikke i 2012 selv om det første tallet som blir presentert er lavt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag