RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Terje Skyvulstad (f.v.), 1. nestleder i Utdanningsforbundet, leder Ragnhild Lied og 2. nestleder Steffen Handal under en pressekonferanse i Utdanningsforbundet i Oslo i forbindelse med streiken.
Terje Skyvulstad (f.v.), 1. nestleder i Utdanningsforbundet, leder Ragnhild Lied og 2. nestleder Steffen Handal under en pressekonferanse i Utdanningsforbundet i Oslo i forbindelse med streiken. Foto: Vegard Grøtt (NTB Scanpix)

Norske lærere har mest bundet tid i Europa

Undersøkelse viser at norske lærere ligger i Europa-toppen når det gjelder antall timer de må være på arbeidsplassen.

I undersøkelsen fra EU-kommisjonen som Aftenposten gjengir fredag, går det fram at i to tredeler av EUs medlemsland har ikke lærerne bundet arbeidstid ut over undervisningstimene. Resten av tiden kan de disponere selv.

I Sverige og England er lærerne forpliktet til å være på skolen i 31 og 32 timer i uka, omtrent det samme som norske kolleger som har 30 timer i bundet tid per uke, 29 om man regner hele klokketimer.

– Det vanlige i arbeidslivet er at det blir mer fleksibilitet. Denne undersøkelsen viser at skolene rundt i Europa også er mer «moderne» og viser lærerne tillit. Men det er stikk motsatt vei av det vi opplever KS ønsker, sier Utdanningsforbundets nestleder Steffen Handal til avisen.

Ifølge Handal streiker 7.700 lærere nå for en arbeidstid som delvis kan være mer belastende, men som gjør at de kan gjøre en enda bedre jobb for elevene, når elevene trenger dem.

Lærernes fagforeninger og KS møttes torsdag til sonderinger. Partene avsluttet det to timer lange møtet med beskjed om at de vil fortsette sonderingene fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere