RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske medier ønsker å intervjue Breivik

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Stadig flere medier legger inn forespørsel om å intervjue Anders Behring Breivik.

Den terrorsiktedes advokat, Geir Lippestad, bekrefter overfor NRK at det de siste dagene er kommet inn flere forespørsler om å få intervjue Breivik.

- Nå er det flere norske medier enn utenlandske som har spurt om intervju, sier Lippestad til NRK.

Vet at oppmerksomheten er stor
I dag sitter den terrorsiktede 32-åringen i isolasjon på Ila landsfengsel i Bærum. Gjennom sin advokat er han blitt gjort kjent med at oppmersomheten rundt ham er stor.

- Han er jo opptatt av det, fordi det han har forklart er at mye av bakgrunnen for disse handlingene var å spre sitt ideologiske budskap. Da er mediadekning en viktig del av det, sier Lippestad til NRK.

Dagbladet positiv
Dagbladets redaktør, Lars Helle, sier det kan være interessant å intervjue Breivik, men avviser at Dagbladet er blant mediene som har satt seg på intervjuliste.

For NRK er det derimot uaktuelt å intervjue verdens verste massemorder.

- Det er ikke aktuelt for NRK å be om et intervju med denne mannen, rett og slett fordi saken er så spesiell. Han har oppgitt som grunn til å drepe 77 mennesker at han vil ha en talerstol for å komme fram med sine holdninger og meninger. Og den talerstolen er vi ikke interessert i å gi ham, sier nyhetsredaktør i NRK, Stein Bjøntegård.

- Uanstendig
Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvol, er ikke positiv til å intervjue Breivik, og mener det vil være direkte uanstendig å gjøre det slik situasjonen er nå.

- Vi vet ganske mye om ham, og i den situasjonen Norge er i nå, og ikke minst de pårørende og overlevende, så trenger vi alt annet enn dét, sier Kokkvold til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere