Det er et aktuelt tema Ahmadiyya-menigheten setter på dagsorden når de torsdag inviterer representanter for alle de store religonene til sin moske på Furuset.

Seks år etter at karikaturstriden eksploderte og førte til trusler, drap og ødeleggelser i kjølvannet av danske Muhammed-karikaturer, er debatten igjen aktuell etter den amerikanske filmen Muslimenes uskyld og nye Muhammed-karikaturer i et fransk satireblad.

Spørsmålet om grensene for ytringsfrihet og hensynet til religiøse tabuer er igjen blitt brennhet politikk.

- Med denne konferansen håper vi å få belyste hva ytringsfrihet er og vise åpenhet mot andre religioner, sier Ahmadiyaa-menighetens talsmann, Fazal A. Anas, til Nettavisen.

Møtet vil være åpent for alle.

Innleder med foredrag
Konferansen går av stabelen torsdag kveld og innledes med foredrag fra alle de inviterte gjestene: En talsperson for henholdsvis katolikkene, jødene, de kristne, hinduene og sikene kommer og taler, mens den norske konvertitten Truls Bølstad vil holde foredraget på vegne av muslimene. Han er en av veteranene i den norske Ahmadiyya-menigheten.

- Alle skal få innlede med et forerag om sin religions forhold til ytringsfrihet, forklarer Anas.

Fra den norske kirke kommer Oslos domprost Olav Dag Hauge.

For første gang
Anas sier det er første gang Ahmadiyya-menigheten inviterer til et slikt fler-religiøst møte i moskeen på Furuset.

Ahmadiyya-muslimene selv er en forfulgt gruppe i mange land og anerkjennes ikke av det brede lag muslimer.

I synet på fremstillinger av Muhammed på film, foto eller tegninger, står de fast på at dette er i strid med Koranen.

- Det må være ytringsfrihet, men det må ikke gå på bekostning av respekt for andre, uttalte imam Shahid Mahmood Kahloon da Nettavisen besøkte moskeen tidligere denne måneden.

Mest lest i Nettavisen nå: