*Nettavisen* Nyheter.

Norske muslimer tar avstand fra lærerdrapet i Paris

Leder for islamsk råd Abdirahman Diriye kaller handlingen i Paris for «antiislamsk». Her er han under presentasjonen av handlingsplanen mot diskriminering av og hat mot muslimer i september.

Leder for islamsk råd Abdirahman Diriye kaller handlingen i Paris for «antiislamsk». Her er han under presentasjonen av handlingsplanen mot diskriminering av og hat mot muslimer i september. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB)

Styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge kaller knivdrapet på en lærer i Paris for antiislamsk.

17.10.20 16:44

– En slik handling er ikke i tråd med islam, faktisk er den antiislamsk. Vi må fortsette å stå sammen mot alle former for ekstremisme, sier Diriye til Vårt Land.

Han advarer mot å kalle angrepet islamistisk, ettersom mange ting fortsatt ikke er kartlagt. Også andre norske muslimer reagerer sterkt på angrepet, der den 47 år gamle historielæreren Samuel Paty fikk halsen skåret over etter at han nylig hadde vist elever en karikaturtegning av profeten Muhammed. Den mistenkte gjerningsmannen ble skutt og drept under pågripelsen.

«Forferdelig halshogging i Frankrike. Muslimer som begår slike handlinger i islams navn, er ikke islams eller profetens forsvarere. De er fiender av menneskeheten, islam og islams profeter,» skriver samfunnsdebattanten og muslimen Mohammad Usman Rana på Twitter lørdag.

Leder Linda Noor i Minotenk kaller angrepet bestialsk.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.