RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Nato-soldater til Polen

TIL POLEN: Norske soldater klar for Polen. Bildet viser soldater som skal til Afghanistan etter i 2013.
TIL POLEN: Norske soldater klar for Polen. Bildet viser soldater som skal til Afghanistan etter i 2013. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge vil være tungt til stede med styrker i Øst-Europa i sommer. I tillegg til jagerflyberedskapen på flybasen ved byen Siauliai i Litauen skal soldater fra Telemark bataljon til Zagan i Polen i juni.

Der skal de delta i Nato-øvelsen Noble Jump, skriver Adresseavisen.

– Øvelsen er en deployeringsøvelse. Det er også en arena for å øve Natos nye hurtige reaksjonsstyrke, Very High Readiness Joint Task Force, eller bare VJTF, som ble vedtatt etablert i 2014. Norge stiller med deler av Telemark bataljon som står på NATO Response Force-beredskap i 2015, skriver forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i en epost til Adresseavisen.

NATO selv beskriver den nye hurtige reaksjonsstyrken som sin «spydspiss», som på kort varsel vil kunne flyttes og settes inn i konflikter eller i områder der NATO ønsker å styrke sin militære tilstedeværelse.

– VJTF-styrken etableres som en forsterkning av Natos reaksjonsstyrke for å møte de nye sikkerhetsutfordringene på alliansens flanker i øst og sør, skriver NATO i en omtale av Noble Jump-øvelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere