Statsminister Erna Solberg uttalte onsdag kveld til norske medier at Grimsgaard-Ofstad trolig har vært holdt fanget av ulike grupperinger, men alt tyder på at det nå er IS som holder ham fanget.

Les også: - Regjeringen har visst om kidnappingen siden januar

Kidnapperne har framsatt en serie krav om betydelige summer i løsepenger, men Solberg gjorde det klart at Norge ikke vil innfri kravene.

Familien til den kidnappede nordmannen har bekreftet overfor Telemarksavisa at bildet IS har offentliggjort «utvilsomt» er av Grimsgaard-Ofstad.

"Jeg er i Idlib, Syria. Reiser til Hama i morgen. Jeg kom endelig fram", skrev han på sin Facebook-side 24. januar.

Grimsgaard-Ofstad er født i Porsgrunn og bosatt på Torshov i Oslo. Han er aktiv på sosiale medier som Facebook og YouTube. Han skal tidligere ha studert ved NTNU i Trondheim.

- Han ble dratt mot det ekstreme. Nå ser det ut til at han er svært opptatt av krigen i Syria og på Facebook kaller han seg identitarist, sier en tidligere studievenn av Grimsgaard-Ofstad til TV2.

På 90-tallet var han involvert i sammenstøt med Blitzungdommen, og var opptatt av å beskytte norsk kultur og samfunn mot påvirkning gjennom innvandring.

For sju måneder siden begynte han å abonnere på videoene til den syriske opprørsgruppen Saif al-Sham-brigaden.

Han abonnerer også på YouTube-kanalen «Syrisk TV» samt en rekke andre arabiskspråklige kanaler.

Grimsgaard-Ofstad signerte en kronikk i Klassekampen sammen med en andre der de ber Slottet om ikke å vurdere det politiske ståstedet til den norske legen som har konvertert til Islam, Trond Ali Lindstad, i forbindelse med fortjenestemedaljen.