RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske piloter slår ring om Norwegian

Oslo (NTB-Solveig Joten Svensen): Samtlige norske piloter i Norsk Flygerforbund og Parat støtter Norwegian-flygernes kamp for faste ansettelser. De utelukker ikke sympatistreik.

Konflikten mellom Norwegian-pilotene og selskapets ledelse er fortsatt uløst etter forhandlingsbruddet tirsdag. Mens Parat Luftfart ennå har til gode å levere varsel om plassoppsigelse for de 570 flygerne, ble arbeidstakerorganisasjonene fredag enige om å gi sin uforbeholdne støtte til deres krav i konflikten med ledelsen.

- De står ikke alene. Deres kamp angår i realiteten alle flygere. Norsk Flygerforbund er beredt til å kjempe for faste ansettelser og ryddige arbeidsforhold sammen med våre kolleger i Norwegian, sier leder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.

- Vi vurderer nå hvilke muligheter vi har for å støtte kollegaene våre, og da vurderer vi alle typer aksjoner. Det kan være alt fra moralsk støtte til sympatistreik i sin ytterste konsekvens, sier Wasland til NTB.

Norwegian-flygernes organisasjoner brøt forhandlingene fordi de mener at flyselskapet bare vil basere seg på innleid arbeidskraft og ikke gi ansatte fast stilling. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere