RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske politistudenter skal ha blitt overfalt i Russland

Sist oppdatert:
Tre politistudenter hevder de ble utsatt for vold og utpressing under en studietur til Murmansk. En fjerde student ble anklaget for skadeverk og satt i arrest.

De fire er blant 16 studenter fra studiestedene Bodø, Oslo og Stavern som ankom den nordrussiske byen tirsdag, opplyser Politihøgskolen.

– De tre studentene som hevder å ha blitt utsatt for en kriminell gjeng, var på et utested i Murmansk sammen med de fleste andre av de norske studentene tirsdag kveld. De tre skal ha blitt overfalt på vei ut fra utestedet, tatt med og truet til å gi fra seg penger, heter det i en pressemelding fra Politihøgskolen.

Studenten som havnet i arresten, var ifølge skolen på samme utested og skal ha vært på vei til hotellet da han ble anholdt, anklaget for skadeverk. Vedkommende ble etter hvert løslatt.

– Det er fortsatt mange uklarheter rundt hendelsene i Russland. Politihøgskolen følger opp studentene i samarbeid med Vestfinnmark og Østfinnmark politidistrikter, opplyser Politihøgskolen. Alle studentene har for tiden praksis i de to nordligste politidistriktene.

Ifølge den russiske avisa Komsomolskaja Pravda skal studentene ha havnet i slåsskamp med russerne. De skal deretter ha blitt venner og slo følge til hotellet der studentene bor, skriver NRK.

Hele det norske reisefølget kommer hjem til Norge torsdag 6. juni som planlagt, opplyser Politihøgskolen. Under turen til Murmansk skal studentene blant annet besøke politiskolen i byen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere