RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske reklamejenter i India

Sist oppdatert:
To norske jenter har praksisplass for verdens ledende reklamebyrå, i India. Vi har snakket med dem om det å dra ut av Norge.

(Side2:) Nina Magnus og Hilde Børufsen befinner seg for øyeblikket i Bangalore, India. De er et team, hvor Nina er AD og Hilde tekstforfatter, fra Westerdals School of Communication i Oslo. For øyeblikket har de praksisplass i TBWA. Reklamebyrået har blitt kåret til verdens beste flere ganger. Blant byråets kunder finner man Absolut Vodka, McDonalds, Adidas, Playstation og Apple.

Unik mulighet
Vi spurte de to jentene hvorfor de valgte å dra ut av Norge for sin praksisperiode:

- Hovedsaklig fordi dette en unik mulighet til å jobbe i et reklamebyrå med helt andre perspektiver enn hva vi er vant med. Vi kommuniserer med en målgruppe som har andre referanserammer enn Norge, og vi får innsikt i et helt annet sett med sosiale koder. Vi mener sterkt at dette er noe vi vil vokse på både som privatpersoner og kreatører.

Jenter er modigst
Det er en kjensgjerning at flere kvinner enn menn velger å studere eller jobbe utenfor Norges grenser. Vi spurte de to jentene hvorfor det er slik.

- Vil nok si at menn har lettere for å gro fast i et vant mønster og har større vanskeligheter med å tilpasse seg nye miljøer. Er de fornøyd med den situasjonen de befinner seg i, skal det mer til for å bevege seg ut av komfortsonen. Med fare for å skyte oss selv i leggen; vi tør påstå at kvinner er mer modige enn menn.

Indiaengelsk
Å komme til et nytt land og en ny kultur er ikke alltid lett, og noen problemer vil selvfølgelig vanskeligere enn annet:

- Det første som gikk opp for oss var at vi ikke var spesielt gode i indiengelsk. De fleste inbyggerene har et godt ordforråd, men uttalen kan være vanskelig å catche. Hvilke sosiale koder gjelder? Det tar litt tid å sette seg inn i et annet kroppsspråk og væremåte.

Unik innsikt
- Vi får innsikt i en verden vi normalt ikke ville ha fått muligheten til å oppleve. Vi opplever kulturen og menneskene på nært hold. Vi lever som om vi var indere, vi spiser som innfødte, kler oss som normale indiske jenter og jobber på lik linje med indere. Med å bli integrert i det indiske samfunnet åpner det seg mange spennende dører, bak disse tillegger vi oss erfaringer som vi tar med oss videre.

Kjenner du noen som jobber eller studerer i utlandet? Vi vil gjerne komme i kontakt med dem. Send en mail til gaute.tyssebotn@tv2.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere