RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske sjefer lønnssinker

Sist oppdatert:
I forhold til sine europeiske kolleger har norske toppsjefer dårlig lønn, og veksten er dessuten lavere. Hydros generaldirektør Eivind Reiten kommer best ut i Norge
Europeiske ledere fikk i gjennomsnitt en lønnsøkning på 11 prosent i fjor, mot 2,6 prosent i de største norske børsnoterte selskapene, melder Aftenposten.

Best betalt av toppsjefene i de store selskapene på Oslo Børs er generaldirektør Eivind Reiten, som i fjor hadde en årslønn på 5,7 millioner kroner. Men han blir en ren fattiglus i forhold til den som topper listen i Europa: Vodafones Chris Gent hadde 97 millioner kroner.

Sveits har likevel det høyeste snittet, med 42,5 millioner kroner, fulgt av Tyskland med 28,3 millioner kroner. I Sverige er tallet 7,9 millioner kroner, mens det i Norge er 4,0 millioner kroner.

I Sverige er det nå en debatt om hvorvidt landet mister de beste toppsjefene fordi lønnsnivået er for lavt i forhold til andre land.

De europeiske tallene er fra en undersøkelse utført av det britiske selskapet BoardEx. De norske er hentet inn av Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere