*Nettavisen* Nyheter.

Norske sjefer snoker mest i Europa

Foto: (TV 2 Nettavisen/CS)

Norske bedrifter er på Europa-toppen i overvåking av ansattes e-post, ifølge advokatfirmaet Simonsen Føyen. – Skaff deg en privat e-postadresse du kan bruke mens du er på jobb, lyder oppfordringen.

01.09.04 08:48

Det er viden kjent at sjefen ofte har tilgang til de ansattes e-post-konto. Han eller hun har til og med lov til å gjøre dette, forutsatt at sjefen bare «skumleser».

– Ofte vil det være nesten umulig for arbeidsgiver å vite sikkert hvilke e-postmeldinger som er private, og hvilke som gjelder bedriften. Da må arbeidsgiver kunne skumlese meldingen. Er meldingen privat må den lukkes, men da har allerede sjefen fått et visst innsyn, sier Arve Føyen, som er ekspert på IT-rett, til Newswire.

En fersk undersøkelse fra Hitachi Data Systems indikerer at norske sjefer er blant de mest nysgjerrige i Europa, ifølge Føyen. 50 prosent av de spurte sier at de overvåker de ansattes e-post. Det er vesentlig flere enn i land som Sverige, Danmark og Finland.

– Dessverre vet de fleste for lite om hva sjefen har lov til å gjøre. Arbeidsgiver har rett til å lese all e-post som gjelder bedriften, også e-post på de ansattes personlige e-postkontoer, sier advokat Føyen.

- Mitt råd til arbeidstakerne er å skaffe seg en privat e-postadresse sjefen ikke har tilgang til, konkluderer han.

Newswire-artikkelen er skrevet på oppdrag for advokatfirmaet Simonsen Føyen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.