RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog bedre enn ventet(Ny)

Sist oppdatert:
Norske Skog leverte langt bedre resultater i tredje kvartal enn ventet, og mener at bunnen for både avispapir og magasinpapir nå er nådd
Relatert sak: Reinås går fra Norske Skog

Norske Skogs driftsresultat i tredje kvartal 2003 var 372 millioner kroner, mens det var ventet 321 millioner kroner i kvartalet ifølge estimater innhentet av TDN finans.

Ifølge Norske Skog så ligger forbedringen i resultatene i lavere kostnader, høyere volumer og en gunstig utvikling i den norske kronen. Dette har tross svakere priser i lokale valutaer gitt utslag på bunnlinjen.

Bunnen nådd

Når det gjelder markedet, så mener Norske Skog at bunnen er nådd både for avis- og magasinpapir. De er imidlertid usikre på hvor raskt veksten kommer tilbake. Selskapet forventer fortsatt noe høyere etterspørsel i Europa i inneværende kvartal.

Forbedringer

Selskapet opplyser i rapporten at forbedringsprogrammet går som planlagt, og vil minst levere de besparelsene og forbedringene som har blitt annonsert. Så langt i år skal programmet ha ført til 610 millioner kroner i økt resultat.

Mer tall

Bruttodriftsmarginen har økte fra 19,5 prosent i tredje kvartal i fjor til 20 prosent i år.

Omsetning endte 6.115 millioner kroner, også det klart bedre enn analytikerne forutså. Konsensus lå på 5.781 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 173 millioner kroner, mot ventet 107 millioner.

Av spesielle poster i tredje kvartal, så ga valutaeffekten et positivt bidrag på 77 millioner kroner, det var ventet 100 millioner. Kraftsalg ga ytterligere 11 millioner kroner, mens fordelingseffekter for leverandørgjeld og kundefordringer trakk ned med 28 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere