RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog bygger ned i Brasil

Sist oppdatert:
Norske Skog har avsluttet samarbeidet med den brasilianske papirprodusenten Klabin, og senker produksjonen av avispapir i landet. Markedsandelen skal dekkes med import fra Norske Skog i Europa
Norske Skog og Klabin har hatt en joint-venture-avtale siden februar 2000, hvor Norske Skog har produsert avispapir på Klabins papairmaskin PM 6 ved fabrikken i Monte Alegre.

Maskinene som har en kapasitet på 130.000 tonn leveres nå tilbake, og går over til emballasjeproduksjon. Tilbakeleveringen er i tråd med avtalen.

- Norske Skog Klabin var starten på Norske Skogs aktivitet i Sør-Amerika, som er en svært interessant vekstregion, sier konsernsjef Jan Reinås i Norske Skog i en kommentar.

Norske Skog vil fortsette produksjonen i Brasil gjennom det senere oppkjøpte Pisa, og skal opprettholde sin dominerende markedsandel gjennom skipninger fra Norske Skogs fabrikker i Europa.

Beslutningen om å ta ut 130.000 tonn avispapir uten å bygge ny kapasitet, er i overensstemmelse med Norske Skogs strategi om å bidra til balanse og stabilitet i markedet, melder konsernet.

Den langsiktige planen om bygging av en papirmaskin nummer 2 ved Pisa-fabrikken opprettholdes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere