RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog henter 2,8 milliarder

Sist oppdatert:
Norske Skog og konsernsjef Jan Reinås har tatt opp obligasjonslån i USA med lange løpetider. Kredittratingene blir ikke endret av obligasjonslånene på tilsammen 400 millioner dollar
Lånet på 400 millioner dollar, eller 2,8 milliarder kroner består av to transjer hver på 200 millioner dollar.

Den ene transjen vil forfalle i 2015 og har en rente på 6,125 prosent, men det andre lånet ar en løpetid på 30 år og en rente på 7,125 prosent.

- Begge transjene var omfattet med stor interesse, og ble betydelig overtegnet, opplyser Norske Skog.

Midlene skal brukes til ytterligere forbedringer av Norske Skogs forfallsprofil på den langsiktige gjelden, og til generell finansiering av virksomheten.

- Det er en del av Norske Skogs finansieringsstrategi å erstatte deler av bankfinansieringen med langsiktige obligasjonslån i det internasjonale markedet, skriver selskapet.

Lånene vil bli notert i Luxembourg.

Ratingselskapene Standard & Poor`s og Moody`s har bekreftet at kredittratingen, henholdsvis BBB (Negative Outlook) og Baa3 (Stable Outlook) vil bli opprettholdt.

Lånet ble tilrettelagt av Deutsche Bank Securities og JP Morgan i fellesskap. BNP Paribas, Citigroup og HSBC var med i syndikatet som co-arrangører.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere