RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog inn i kinesisk papirfabrikk

Sist oppdatert:
Norske Skog-selskapet Pan Asia Paper og toppsjef Jan Reinås går inn i en ny kinesisk avispapirfabrikk
Pan Asia Paper Company Ltd., som eies 50-50 prosent av Norske Skogindustrier og Abitibi-Consolidated Inc., har etablert et joint venture med Hebei Longteng Paper Corp. Kina, for å bygge og drive en avispapirfabrikk i Kina. Pan Asia Papers og Longtengs eierandeler er henholdsvis 65 prosent og 35 prosent.

Fabrikken vil bli bygget i den industrielt utviklete Hebei-provinsen, 280 km sørvest for Beijing.

Byggearbeidene starter i fjerde kvartal 2003. Fabrikken, som får en kapasitet på 330 000 tonn per år, ventes å nå full produksjon i løpet av tredje kvartal 2005. Avispapiret fra fabrikken vil være 100 prosent basert på gjenvunnet papir. Investeringskostnaden er rundt 300 millioner dollar, som tilsvarer mindre enn 1.000 dollar pr. tonn, skriver selskapet i en melding.

Pan Asia Papers andel av egenkapitalen i det nye selskapet er rundt 70 millioner dollar og blir finansiert av PanAsias egen kontantstrøm uten behov for kapitalførsel fra selskapets eiere.

Prosjektet i Hebei vil bli konsolidert som et datterselskap i PanAsias regnskap, som igjen er forholdsmessig konsolidert i Norske Skogs konsernregnskap. Virkningen på Norske Skogs balanse blir begrenset, i det sum eiendeler øker med rundt 1,1 milliarder kroner. På grunnlag av balansen ved siste halvårsskifte, er det anslått at gearing - forholdet egenkapital/gjeld - vil øke med 0,04, skriver Norske Skog i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere