RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog-konkurrent med resultatvarsel

Sist oppdatert:
Det canadiske treforedlings- og avispapirkonsernet Abitibi-Consolidated har kommet med et resultatvarsel som følge av en styrket canadisk dollar
Verdens største avispapirprodusent Abitibi kom med meldingen etter at børsene stengte i Nord-Amerika onsdag kveld.

I tillegg til at Abitibi ser større underskudd, kutter avispapirprodusenten kvartalsutbyttet for å bedre sin finansielle fleksibilitet og kredittprofil.

Svake avispapirpriser og tømmermarkeder har presset selskapets finansielle frihet. Treforedlingsgiganten har nå en kredittrating som tilsvarer såkalt junk-status, og styret kutter utbyttet fra 10 canadiske cent til 2,5 cent.

- Mens vi venter at andre kvartalsresultatet blir litt under første kvartal, ser vi mot et bedre andre halvår, sier konsernsjef John Weaver i en kommentar.

Abitibi fikk et underskudd på 90 millioner canadiske dollar i første kvartal, og også i det kvartalet var det en styrking av den canadiske dollaren mot amerikanske dollar som påførte store tap. Den canadiske dollaren har steget 14 prosent siden nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere