RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog overrasket på driften(ny)

Sist oppdatert:
Norske Skog og konsernsjef Jan Oksum har overrasket positivt på driften i fjerde kvartal
Norske Skog harlagt frem et driftsresultat på 246 millioner kroner for fjerde kvartal, mens det ifølge estimater innhentet av SME Direkt var ventet 216 millioner. I tredje kvartal var ddriftsioverskuddet på 343 millioner.

Driftsinntektene i fjerde kvartal endte på 6.608 millioner i fjerde kvartal, mot ventet 6.476 millioner.

En av faktorene som trekker opp i kvartalet er en styrking av kronen mot den handelsveide valutakurven.

Tallene har blitt godt mottatt i markedet som har sendte aksjen opp knappe 2 prosent i forhold til gårsdagebns sluttkurs. Aksjen var svakt ned før fremleggelsen.

Store engangsposter

Nettoresultatet endte på 684 millioner kroner, men i dette ligger det ekstraordinære poster på 650 millioner kroner. Det var ventet et nettoresulatt på 51 millioner kroner.

De viktigste postene som er ekstraordinære i fjerde kvartal er inntektsføring 57 millioner som følge reversering nedskrivning av Tasman Paper fra andre kvartal. Videre inkluderer det 165 millioner kroner i gevinst fra valutasikring, 90 millioner kroner fra korreksjon av regnemåte på utsatt skatt og 216 millioner kroner fra inntektsførte skatteavstninger.

I havn med forbedringer

Norske Skog har nå gjennomført det store forbedringprogrammet som ble lansert i 2002, og har så godt som innfridd hele målet på 2 millairder kroner.

Oppnådde forbedringer i fjerde kvartal 2004 var 535 millioner kroner sammenlignet med basisåret 2002. For hele 2004 ble det en bedring på 1 936 millioner kroner i forhold til basisåret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere