RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog selger skogen

Sist oppdatert:
Norske Skog selger store skogeiendommer i Midt-Norge, og setter punktum for sin historie som landets største private skogeier
- Norske Skog selger 1,35 millioner dekar skog og utmark i Midt-Norge. Kjøper er selskapet Kiær Mykleby, som i dag står for skogsdrift og utmarksbasert turisme i Stor-Elvdal kommune. Kjøper er også engasjert i utbygging og drift av mindre vannkraftverk, heter det i en børsmelding fra Norske Skog.

Norske Skog aksepterer et bud på 153 millioner kroner for eiendommene, som ligger i Namdalen og Verran.

Bokført verdi for eiendommene er 20 millioner kroner. Norske Skog realiserer derfor en gevinst ved dette salget på 133 millioner kroner.

Salget er underlagt konsesjonsbehandling, og gevinsten vil bli inntektsført når konsesjonsbehandlingen er avsluttet.

- Vi er godt fornøyd med resultatet. Dette avslutter Norske Skogs epoke som skogeier. Det er positivt at eiendommene nå skal drives videre av en eier som vil forvalte og videreutvikle potensialet som ligger i eiendommene, sier konsernsjef Jan Reinås.

Kiær Mykleby, som eies av ekteparet Anne Ulvig og Anders Kiær, vil drive sentrale deler av eiendomsmassen videre som en enhet, men skal samtidig selge unna et betydelig antall enkeltteiger til lokale skogeiere og andre interessenter.

Kjøperen ser også potensialet for utbygging av mindre kraftverk i Grong og Namsskogan.

Norske Skog var landets største private skogeier, men solgte i 2001 store skogeiendommer på Østlandet og i Sverige.

Salget av eiendommene i Midt-Norge ble den gang lagt på is, fordi det ikke ble oppnådd en akseptabel pris.

I løpet av de siste tre årene har selskapet solgt unna virksomheter for over seks milliarder kroner, som en del av strategien for å konsentrere selskapet om kjernevirksomheten, produksjon og salg av avis- og magasinpapir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere