RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog skuffer igjen(Ny)

Sist oppdatert:
Norske Skog og konsernsjef Jan Oksum fortsetter å skuffe, og de ser heller ingen spesiell bedring i resultatene ut året på grunn av årskontrakter gjort på lave priser. Neste år blir bedre
Norske Skog klarte ikke å komme med noen positive overraskelser i tredje kvartal, og skuffer nok en gang med tall som er svakere enn ventet.

- Driftsresultatet er fortsatt ikke tilfredsstillende, sier
konsernsjef Jan Oksum i Norske Skog i en kommentar, som er lik den han kom med etter andre kvartal.

Aksjen er ned 1 krone til 120 etter at tallene ble kjent, mot ned 25 øre i forkant.

Svake tall

Driftsresultatet endte på 217 millioner kroner for kvartalet, 30 millioner kroner lavere enn markedet hadde ventet ifølge estimater innhentet av TDN Finans. I samme periode i fjor var driftsoverskuddet på 372 millioner.

Bakgrunne for de svake tallene er årskontraktene i europa som ble inngått i fjor på lave priser, i tillegg har prisene i de lange kontraktene i Australasia blitt justert ned 7 prosent fra juli. Videre har prisene på viktige innsatsfaktorer som energi, tømmer og returpapair steget.

Resultat før skatt endte på 75 millioner kroner, mot ventet 93 millioner. I samme periode i fjor var over skuddet på 173 millioner. Driftsinntektene endte på 6,38 milliarder kroner, opp fra 6,12 i samme periode i fjor. Analytikerne hadde ventet 6,35 milliarder.

Bedre neste år

- Det ser ut til at den positive etterspørselsutviklingen vil fortsette ut året, men resultatet vil være svakt på grunn av årskontrakter med lave priser i Europa, skriver styret i sin rapport.

Oksum understreker i rapporten at styrket verdensøkonomi og økt annonsering gir god forbruksutvikling. I tillegg er det lav kapasitetsvekst i hele verden.

-På bakgrunn av dette forventer vi en betydelig prisøkning på avis- og magasinpapir i Europa i 2005, konkluderer Jan Oksum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere