RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog-smell på restrukturering

Sist oppdatert:
Norske Skog-sjef Jan Oksum vil ta en regnskaps-smell i andre kvartal for å restrukturere virksomheten i Australia og New Zealand. Samtidig skal det investeres 750 millioner kroner
Styret i Norske Skog har besluttet å investere 160 millioner austalske dollar, eller 750 millioner kroner i i en omfattende restrukturering av virksomheten på Tasman-fabrikken på New Zealand og Albury-fabrikken i Australia, ifølge en børsmelding.

Prosjektet vil redusere kostnadene i regionen med rundt 30 millioner australske dollar på årsbasis, og øker brutto driftsmargin med 3-4 prosentpoeng, ifølge meldingen.

- Prosjektet omfatter oppgradering og kapasitetsøkning på PM 2 og PM 3 på Tasman, kapasitetsøkning i Albury, og nedlegging av høykostmaskinen PM 1 på Tasman i andre halvår 2006. Samlet produksjon på de to fabrikkene vil bli omtrent uendret etter at prosjekt er gjennomført, idet oppgraderingene motvirker effekten av kapasiteten på Tasman PM 1. Hoveddelen av investeringene blir gjort i Albury, og omfatter ombygging av papirmaskinen inklusive sko-press i presspartiet og en ny rullmaskin, heter det.

I forbindelse med prosjektet vil Norske Skogs regnskap for andre kvartal bli belastet med rundt 230 millioner kroner. Beløpet relaterer seg til bokført verdi av Tasman PM 1, forskjellig utstyr i Albury og antatte sluttvederlag til ansatte på Tasman.

- Dette prosjektet viser vårt engasjement overfor kundene og vår virksomhet i regionen, sier konsernsjef Jan Oksum. Investeringene bidrar til økt produktkvalitet og reduserer kostnadsnivået betydelig. Prosjektet har liten risiko, ettersom det går på kostnadsreduksjoner i den regionen hvor vi har hatt de mest stabile forretningsmessige omgivelsene.

Antall ansatte på Tasman blir redusert som følge av nedleggingen av PM 1 og tilknyttet virksomhet innenfor tømmerhåndtering og mekanisk masseframstilling. Det endelige antallet vil bli bekreftet etter forhandlinger med de ansatte og deres fagforeninger, opplyses det.

Rundt 50.000 tonn papir som i dag blir skipet fra New Zealand til Australia, vil bli produsert i Alburuy etter at prosjektet er gjennomført. Dette medfører vesentlig lavere distribusjonskostnader i regionen, opplyses det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere