Gå til sidens hovedinnhold

Norske Skog stenger på Skogn

Norske Skog skal i sommer midlertidig stanse produksjonen på en papirmaskin ved fabrikken på Skogn.

Norske Skog opplyser i en pressemelding at det blir midlertidig stans i produksjonen på en papirmaskin ved Skogn i juni for å unngå unødvendig oppbygging av varelager.

«Dette gjøres for å skape en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel etter avispapir i Europa, og for å unngå ulønnsom drift på Skogn», skriver selskapet.

- Til tross for stor innsats med å redusere kostnader, er avgjørelsen dessverre uunngåelig også på grunn av den sterke norske kronen, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog.

På spørsmål om det er snakk om permitteringer i forbindelse med nedstengningen svarer kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig at det ikke er noen varsler om dette foreløpig.

Mulige permitteringer
- Vi vil i sommer vurdere om vi skal starte eller ikke starte opp igjen maskinen etter ferien. Om det blir permitteringer blir det etter drøftelser sammen med de ansatte i løpet av sommermånedene, sier Dybevig til NTB.

Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) har innkalt skogindustrien til et møte onsdag.

Norsk treforedlingsindustri sliter, og Slagsvold Vedum og Giske ønsker å bli orientert om situasjonen.

Minister lytter
- Jeg ønsker å få høre vurderingene til dem som sitter midt oppi den anstrengte markedssituasjonen, sier Slagsvold Vedum.

Flere bedrifter som foredler trevirke, har innstilt virksomheten det siste året. Det har ført til en vanskelig situasjon for hele næringskjeden – både skogeiere, sagbruksindustrien og treforedlingsindustrien, ifølge departementet.

Onsdag vil de svenske eierne av cellulosefabrikken på Tofte i Buskerud redegjøre for styrets vedtak om et eventuelt salg eller nedleggelse av bedriften, noe som vil berøre 300 ansatte.

Onsdag ble det også kjent at Norske Skog midlertidig stenger en maskin i Skogn i juni.

Representanter for Norges Skogeierforbund, Norskog, Norsk Industri, NHO, Treindustrien, Fellesforbundet og LO er invitert til møtet onsdag. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping