RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog vil kutte Union

Sist oppdatert:
Ledelsen i Norske Skog, med Jan Oksum, anbefaler at selskapet nedlegger produksjonen ved Union i Skien. Sjekk hvorfor de vil kutte ut produksjonen her
Det går mot nedleggelse av Norske Skogs fabrikk Union i Skien. Ledelsen i Norske Skog jobber med en plan om å nedlegge produksjonen allerede i første kvartal 2006.

Årsaken er den vedvarende overkapasiteten på papirproduksjon i Europa.

- Vi er en av verdens ledende produsenter av trykkpapir og må tilpasse vår kapasitet til det volumet som gir akseptabel inntjening, sier konsernsjef Jan Oksum i en kommentar.

Norske Skog Union har 380 ansatte og en produksjonskapasitet på 260 000 tonn. De ansatte ved fabrikken blir orientert om situasjonen på allmøter i dag. Norske Skog konsernet har tradisjon for et tett og godt samarbeid mellom de ansatte og ledelsen. Konsernsjefen er i dag til stede på fabrikken i Skien.

-Jeg har stor forståelse for den usikkerheten våre medarbeidere på Norske Skog Union føler, sier Jan Oksum. Han forteller at de ansattes organisasjoner vil bli involvert i det videre arbeidet med planen.

Styret i Norske Skog vil behandle saken på styremøtet den 2. august, mens det er bedriftsforsamlingen i selskapet som vil ta den endelige beslutningen i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere