RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske soldater i harde kamper

Sist oppdatert:
ISAF-styrker under flere angrep i Nord-Afghanistan.

Norske og allierte soldater har de siste dagene støttet den afghanske hæren og det afghanske politiet i Ghowrmach-distriktet nord i Afghanistan. Under operasjonen ble styrkene angrepet ved flere anledninger. Ingen norske soldater er kommet til skade, opplyser Fellesoperativt hovedkvarter i Forsvaret.

Særlig satsningsområde
Afghanske sikkerhetsmyndigheter bygger seg nå opp i Ghowrmach. De norske soldatene deltar i en ISAF-ledet operasjon som blant annet har til hensikt å trygge lokalbefolkningen og støtte afghanske sikkerhetsstyrker.

Operasjonen kommer som følge av at Ghowrmach er et av de distrikter den afghanske regjering og ISAF (International Security Assistance Force) har valgt ut som særlige satsingsområder.

Flere opprørere drept
Luftstøtten har vært tilgjengelig for styrkene gjennom operasjonen. Ved to anledninger så de norske styrkene seg nødt til å kalle inn luftstøtte, blant annet etter å ha blitt angrepet på samme sted tre ganger på rad.

Flere opprørere er drept som følge av operasjonen, men kampene ble gjennomført på sikker avstand fra sivil bebyggelse. I henhold til styrkenes rapporter har ingen sivile kommet til skade.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere