*Nettavisen* Nyheter.

Norske soldater i Irak bor på 5-stjerners luksushotell

Suite i hotellet Divan Erbil der norske soldater har vært innkvartert. Foto: (Divan Erbil)

Norske styrker som er utplassert i den kurdiske byen Erbil i Nord-Irak, bodde i flere måneder på et femstjerners luksushotell. Den foreløpige prislappen er på over 20 millioner kroner.

04.11.15 07:56

Det luksuriøse hotellet Divan Erbil har huset de norske soldatene som er i Nord-Irak for å trene opp de kurdiske styrkene som er kjemper mot ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), skriver nettstedet Aldrimer.no.

Hotellet har designmøbler, panoramautsikt og luksuriøse baderom med marmorgulv og boblebad. Regningen så langt har kommet på over 21 millioner kroner.

– Det er viktig å påpeke at all forlegning og forpleining koster, uavhengig av om vi selv etablerer og drifter, herunder kjøkkenmannskaper, driftspersonell, renholdspersonale og så videre, eller benytter oss av eksisterende infrastruktur, sier pressetalsmann og major Vegard Finberg i Forsvarsstaben.

Soldatene bodde på hotellet fra februar og til august, da en leir etablert under ledelse av Tyskland ble etablert for koalisjonsstyrken som samarbeider om opplæringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.