*Nettavisen* Nyheter.

Norske soldater i ny skuddveksling

Foto: Wikipedia Commons

- Dette er dessverre normaltilstanden, sier Forsvaret.

03.07.10 08:31

Norske soldater i Almardistriktet i Afghanistan ble fredag kveld angrepet av opprørere. Trefningene skjedde i nærheten av der de fire norske soldatene ble drept av en bilbombe forrige søndag.

- Da skuddvekslingen startet, hadde soldatene allerede gått i base, og gravd seg ned i stillinger. Derfor var de så godt forberedt som de kan være når noe slikt skjer, sier operasjonsoffiser Jens Aalerud i PRT Meymaneh til VG Nett.

Skuddvekslingen opphørte etter noen minutter, og situasjonen skal være under kontroll.

Forsvarets operative hovedkvarter har ikke fått bekreftet at det har vært trefninger, men understreker at dette ikke er unormalt.

- Dette er ingen unormal situasjon i det hele tatt. Jeg kommer ikke til å sende ut noen pressemelding fordi, dessverre, så er det nesten normaltilstanden der nede nå, sier pressetalsmann i Forsvarets operative hovedkvarter, oberstløytnant Vegard Finberg, til Nettavisen.

Søndag omkom de norske soldatene Andreas Eldjarn (21), Simen Tokle (24), Trond Andre Bolle (41) og Cristian Lian (31). Totalt ni nordmenn er blitt drept i tjeneste i Afghanistan siden invasjonen i 2001.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag