Gå til sidens hovedinnhold

Norske soldater rammet av veibombe i Afghanistan

Slapp uskadd fra hendelsen.

Et norsk militærkjøretøy kjørte på en veibombe nord for Maimanah i Afghanistan lørdag morgen. Fire norske soldater slapp uskadd fra hendelsen, opplyser Forsvaret i en pressemelding.

Får legesjekk
- Soldatene skal tilbake til basen i Meymaneh for en rutinemessig legesjekk, sier oberstløytnant John Espen Lien ved Forsvarets operative hovedkvarter til Nettavisen.

Veibomben gikk av forbindelse med et rutineoppdrag. Meldingen kom inn klokka 09.58, og hendelsen fant sted i Dowlatabad, rundt 70 kilometer nord for Maimanah i Faryab-provinsen.

Kjørte pansret kjøretøy
Lien forteller at soldatene kjørte en Dingo, en type pansret kjøretøy som Forsvaret hurtiganskaffet til oppdraget i Afghanistan høsten 2010. Hensikten med anskaffelsen var nettopp å gi bedre beskyttelse mot veibomber.

- En alvorlig trussel
- Veibomber er en alvorlig trussel mot alle som er i Afghanistan, og vi er glad for at kjøretøyet gjorde nytten denne gangen, sier Lien.

Han sier veibomber er vanskelig å beskytte seg mot, men at den internasjonale styrken i Afghanistan gjør hva den kan.

- Det gjør vi med en kombinasjon av å skaffe oss opplysninger om denne type aktivitet og ved å bruke kjøretøyer som gir beskyttelse, sier han.

Ifølge Lien er dette dette første gang i år at de norske styrkene rammes av en veibombe.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer