Gå til sidens hovedinnhold

Norske studenter drar ikke til Kina

Oslo (NTB): I fjor dro vel 6.000 norske studenter på utveksling til utlandet, men svært få fulgte rådene om å dra til Kina eller andre voksende økonomier.

Nesten åtte av ti utvekslingsstudenter til Europa, Australia eller Nord-Amerika, skriver Universitas. Norsk Studentorganisasjon (NSO) har jobbet for å få studenter til å dra på utveksling til voksende økonomier som vil bli viktige i framtiden.

- Vi er opptatt av at det er en geografisk spredning på hvor studentene drar på utveksling. Vi har lagt vekt på at studenter bør dra til såkalte vekstøkonomier, da hovedsakelig BRIKS-landene: Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika, sier leder i NSO, Kim Kantardjiev.

Han er bekymret over utviklingen.

- Det er problematisk at vi ikke bygger opp mer kulturell kompetanse i land som kommer til å bli viktige i fremtiden, sier studentpolitikeren.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) var det 236.000 studenter i Norge i 2011. Under tre prosent av disse dro på utveksling. Antallet som drar til vestlige og engelskspråklige land, er overveldende. Bare to av ti studenter drar ut av Europa til land der hovedspråket ikke er engelsk. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene