RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske studenter i marokkansk forvaring

Foto: Google Maps
Sist oppdatert:
De to studentene som ble arrestert i Vest-Sahara håper å komme seg hjem onsdag

De to norske studentene som mandag ble arrestert i Vest-Sahara er nå i forvaring på en flyplass i Marokko.

- Vi har gjentatte ganger bedt om å få vite hva begrunnelsen er for vår utvisning, men er ikke gitt noen forklaring. Det eneste vi har hørt er at vårt turistvisum ikke gir oss tillatelse til å snakke med lokalbefolkningen, opplyser Trygve Utstumo i en pressemelding.

Marokkansk politi ber studentene selv betale flybillettene til Norge. De håper å komme seg ut av landet iløpet av onsdag ettermiddag, melder Støttekomiteen for Vest-Sahara.

I mellomtiden må studentene overnatte på flyplassen.

- De får heller ikke lov til å ta med seg sitt verdifulle klatreutstyr til Norge. Det ligger på et hotell i Marrakech og politiet nekter dem å reise dit for å hente det. De nekter også å legge til rette for at noen kan kjøre det til flyplassen for dem. Løftet om at de skulle få reise innom hotellet på vei til flyplassen ble ignorert av politiet og de ble kjørt rett til flyplassen i stedet, opplyser støttekomiteen.

Mennene, som begge studerer ved NTNU i Trondheim, ble arrestert etter å ha besøkt moren til menneskerettighetsaktivisten Brahim Dahan mandag.

De to var å ferie i Marokko for å drive med kite-surfing og fjellklaring før de møtte Dahans mor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere