Gå til sidens hovedinnhold

Norske turister fikk sjokkregning

Flere norske familier føler seg grundig lurt etter å ha leid feriehus i Danmark. 14 venner leide et stort hus sammen i en uke og fikk en strøm- og oljeregning på 17.700 kroner.

Else Erichsen hadde sammen med 13 venner betalt 21.000 kroner for en uke i et flott feriehus på øya Fyn i Danmark. Huset hadde de funnet i katalogen til et dansk selskap som formidler utleie.

- Ferien har vært bra den, helt til torsdagen, da ble den spolert, forteller Else Erichsen til TV 2 Nyhetene.

For på torsdag fikk Else og de andre en ekstraregning på 17.700 kroner for strøm, vann og olje til oppvarming. Det var mer enn ti tusen mer enn de hadde ventet å betale for huset. For selv om huset har svømmebasseng synes de 17.700 kroner er litt i meste laget.

- Det skulle i så fall stått i katalogen at vi kunne få en så stor ekstraregning. Hadde vi visst det hadde vi ikke leid, da hadde vi sagt nei, sier Erichsen.

Erfarne turister
Vennegjengen har leid store feriehus flere år på rad, og Erichsen forteller at de i fjor betalte kun 1800 kroner i strøm og oppvarming på et hus som var femti kvadratmeter større, men med et litt mindre basseng.

Regningen de fikk, var i hovedsak betaling for fyringsolje, og prisen står oppgitt til 39,75 kroner per enhet.

- Vi har aldri fått vite hva denne "enheten" er, sier Erichsen.

En liter fyringsolje i Danmark koster rundt 6 kroner, og nordmennene kan ikke forstå at regningene kan bli så høye.

Ikke alene
Fem andre norske familier har leid et stort hus like i nærheten av samme eier og gjennom samme utleieselskap. De har fått en ekstraregning på 25.600 kroner, over ti tusen mer enn ventet. Alle familiene har fått beskjed om at ekstraregningene må betales i kontanter.

- Enten så har de en fortjeneste på 600 prosent på olje, ellers har vi brukt olje som et middels norsk hus på vinteren, sier Tom Eystø til TV 2.

Han har flere ganger kontaktet huseieren for å få en forklaring, men har fortsatt ikke fått svar på hvorfor prisene er slik.

Tilbudt avslag
Etter at en representant fra utleieformidleren Dansommer, kom til husene fikk nordmennene plutselig tilbud om 30 prosent avslag i prisen etter at han hadde ringt litt rundt. Men det tilbudet vil de ikke godta.

- Det høres jo fint ut med 33 prosent, men da er det noe som ikke er riktig. Du kan ikke bare ta en telefon og så slå av 33 prosent. Da er noe galt, sier Else Erichsen.

De norske familiene har nå gått sammen med en svensk og en dansk familie som er i samme situasjon og har kontaktet advokat. Samtidig nekter de å betale.

Beklager dypt
Utleieformidleren Dansommer legger seg flate og sier de vil rydde opp i regningsrotet og kontakte den lokale utleieren.

- Jeg beklager dypt. Leietakerne har hatt en ubehagelig opplevelse, og jeg håper vi kan ordne dette så alle blir glade. Det er jeg sikker på at vi kan, sier direktør Morten Anker Nielsen i Dansommer til TV 2.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget