Norske turister strømmer til Sverige

Stockholm (NTB): Norske og danske turister strømmer til Sverige som aldri før, viser tall fra svenskenes statistiske sentralbyrå (SCB).

Mest populært er det sørlige og vestlige Sverige, der hoteller, ungdomsherberger og hytteutleiere har registrert rekordmange gjester fra nabolandene i år, skriver Dagens Nyheter i sin nettutgave.

Drøyt 243.000 nordmenn overnattet i Sverige i årets fire første måneder, og i Kalmar- og Blekinge-området var økningen sammenlignet med samme periode i fjor på over 100 prosent, viser statistikken.

I Skåne var det 30 prosent flere nordmenn som overnattet i årets første fire måneder, enn i samme periode i fjor.

- Sverige har veldig fine campingplasser og det er veldig koselig å bare sitte utenfor bobilen og være til, forteller ekteparet Astrid og Bjørn Holen fra Lillehammer. De skal kjøre rundt langs svenskekysten i sin nye bobil i tre uker i sommer.

Thomas Brühl i markedsføringsselskapet Visitsweden har også merket seg den økende interessen fra nabolandene.

- Enkelte markeder, som Danmark og Norge, går veldig bra, mens andre, som Spania, går dårligere. Historisk vet vi at folk reiser kortere når det er lavkonjunktur, både målt i tid og strekning. Da vi gikk inn i finanskrisen vendte vi derfor straks blikket mot våre naboland, og vi har startet flere kampanjer som skal lokke folk, sier han til Dagens Nyheter.

Brühl tror at norske og danske turister oppfatter Sverige som et eksotisk, men samtidig nært reisemål, et sted man kan reise til for å gjøre ting sammen med familien. At svenskekrona for tiden er svak, er også et trekkplaster, medgir han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.