Norske universiteter faller på verdensranking

Foto: Øijord, Thomas Winje (Scanpix)

Gjør det mye dårligere enn både danske og svenske på en ny rangering av verdens universiteter.

04.10.12 07:20

Ingen norske universiteter kommer inn blant verdens 200 beste på den årlige rankingen «Times Higher Education», skriver Universitetet i Oslos nettavis, Uniforum.

I fjor var det nettopp Universitetet i Oslo (UiO) som var best av de norske på 181. plass. UiO er fremdeles best i landet, men har nå falt ned til 202. plass. Universitetet i Bergen ligger som nummer 228, NTNU i Trondheim som nummer 251 og Universitetet i Tromsø helt nede på 301. plass.

Både universiteter i Finland, Danmark og Island kommer foran de norske på listen.

Rankingen måler kvaliteten på blant annet innovasjonsgraden, læringsmiljøet, forskningsresultater og graden av internasjonalisering.

Leder Øyvind Berdal i Norsk Studentorganisasjon (NSO) er ikke nevneverdig bekymret for den dårlige rangeringen.

- NSO er negative til slike rankinger fordi vi mener de kvantitative mål slike undersøkelser baserer seg på, ikke gir et fullverdig inntrykk av studiekvalitet, sier han til NTB.

- Norge har bevilget mer penger til forskning og utvikling de seneste årene, men rangeringen viser at det ikke er nok å løpe fortere. Vi må løpe minst like fort som de andre, sier han til Dagens Næringsliv.

Verdens beste universitet ifølge rangeringen er California Institute of Technology i USA, mens Oxford i Storbritannia og Stanford i USA deler andreplassen foran Harvard. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.