Brannen på plattformen West Atlas på Montara-feltet rundt 690 kilometer utenfor byen Darwin brøt ut søndag, etter at plattformen hadde lekket olje i ti uker.

West Atlas er en oppjekkbar rigg som tilhører den norske rederen John Fredriksens selskap Seadrill. Den er leid ut til det thailandske operatørselskapet PTTEP, som søndag opplyste at deler av mannskapet nå blir evakuert fra plattformen.

Seadrill: - Dette kan ta tid
Les også: En svart dag for Oslofjorden

De som er igjen på West Atlas og på forsyningsskip i området har det bra, het det i en kunngjøring fra PTTEP søndag.

Australias minister for produksjon av råstoffer Martin Ferguson sa at alt vil bli gjort for å slukke brannen og stanse lekkasjene fra riggen.

Ifølge miljøvernere er et område på 15.000 kvadratkilometer allerede tilgriset av oljesøl. Det tilsvarer omtrent størrelsen til norske fylker som Telemark, Buskerud eller Hordaland.

Lars Haltbrekken, leder i Norsk Naturvernforbund mener dette får enorme konsekvenser for dyrelivet i området.

- Når man over lang tid har hatt så store utslipp og ikke greid å stoppe dem, så viser det hvilke utfordringer man står overfor, sier Haltbrekken.

Tjenestemenn i Jakarta fortalte i uken som gikk at det er funnet tusenvis av døde fisk og klumper av olje nær den indonesiske kysten.

Oljen som har skapt fiskedøden, antas å stamme fra den lekke australske plattformen.

- Vi håper å få stengt brønnen
Selskapet Seadrill sier til NA 24 at det kan ta tid før brannen slukkes.

- Det kan ta tid. Vi håper at vi får stengt brønnen innen de neste ti timene og i løpet av det neste døgnet, sier konsernsjef i Seadrill, Alf C. Thorkildsen, til NA24.

Hvordan brannen egentlig oppsto har de ikke oversikt over, men Seadrillsjefen viser til at det har vært en gasslekkasje siden 21. August og at de visste at det var farlig.

Les også: - Dette kan ta tid