Den 49 år gamle mannen, som har både norsk og irakisk statsborgerskap, er også funnet skyldig i besittelse av eksplosiver, viser dommen fra sikkerhetsdomstolen i Amman ifølge nyhetsbyrået AFP.

Norske diplomater var til stede da dommen ble avsagt. Mannens advokater sier ifølge AFP at de vil anke kjennelsen.

Norskirakeren ble pågrepet i fjor sommer i byen Jarash nord i Jordan. Han skal da ha vært i besittelse av 45 kilo sprengstoff.

Frikjent for Iran-anklager

Mannen ble opprinnelig anklaget for å tilhøre Quds-styrken, som er den iranske revolusjonsgardens utenlandske grein. Sikkerhetsdomstolen har nå frikjent ham for disse anklagene.

Da han ble pågrepet i fjor, skrev avisa Al Rai at det var første gang på ti år at noen var tatt med så store mengder eksplosiver i Jordan. Ifølge avisas opplysninger var mannen mistenkt for å ha hatt planer om å gjennomføre et terrorangrep i Saudi-Arabia.

Konsulær bistand

Norske utenriksmyndigheter har bistått mannen etter pågripelsen, bekrefter pressevakt Ane Lunde i Utenriksdepartementet.

– Han har fått konsulær bistand gjennom rettssaken. Vi har vært til stede på rettsmøter med våre ansatte ved ambassaden i Amman. Hvis han ønsker det, vil vi fortsette å gi ham konsulær bistand, sier Lunde til NTB.

Hun ønsker ikke å kommentere dommen nærmere før utenlandsmyndighetene har satt seg nærmere inn i den.

Sikkerhetsdomstolen som har kjent mannen skyldig, er tidligere blitt kritisert av organisasjoner som Human Rights Watch og Amnesty International for å være politisert og for ikke å gi tiltalte rettmessig rettergang.

Etterforsket av PST

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde fulgt med på mannen og vært i dialog med ham over tid da han ble pågrepet i Jordan i fjor. I april i fjor siktet PST mannen for flyktningspionasje. Ifølge Aftenposten gjaldt siktelsen spionasje på norskiranere i Norge.

– Vi har hatt dialog med jordanske myndigheter om denne personen. Vi har siktet ham etter straffelovens paragraf 91 a for flyktningspionasje, sa PSTs pressekontakt Siv Alsén til NTB da saken ble kjent i juli i fjor.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST bekrefter søndag at siktelsen fortsatt gjelder.

– Status for siktelsen i Norge og videre prosess her vil nå bli vurdert i lys av det som skjer i Jordan, sier Hugubakken. (©NTB)