Norskpakistaneren, som blant annet har jobbet som journalist, sier til Klassekampen at han tror et forbud mot Muhammedkarikaturer vil hindre radikalisering.

Han viser til at den pakistanske statsministeren Imran Khan har bedt Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC) om å ta opp karikaturspørsmålet med FN.

Ali håper det resulterer i et forbud og en skjerping av blasfemilovene i vestlige land.

– Jeg skulle ønske det var forbudt å lage krenkende karikaturer av profeten Muhammed, sier han til avisen.

Muhammed Qasim Ali var en av arrangørene bak en stor demonstrasjon på Universitetsplassen i 2010 etter at Dagbladet publiserte en karikatur av Muhammed som en gris. Det var også islamisten Arfan Bhatti. Om lag 3.000 personer deltok og demonstrasjonen regnes som starten på den ekstreme islamistgruppen Profetens Ummah.

Setter sin lit til KrF

Han synes ikke et forbud er å gi etter for ekstreme krefter.

– Det vil bidra til å skape ro, hindre radikalisering og øke anstendigheten i den norske debatten, mener Ali.

Han sier at han nå setter sin lit til Kristelig Folkeparti, som var det eneste partiet som ville beholde blasfemiparagrafen i straffeloven da den ble fjernet i 2009. Han håper også på støtte fra Ap-leder Jonas Gahr Støre, som under karikaturstriden i 2006 snakket om dialog og ytringsansvar.

- Vi står opp for våre frihetsverdier!

På Facebook har Frps nestleder Sylvi Listhaug kommentert saken slik:

- I Norge har vi ytringsfrihet. Vil Muhammed Qasim Ali ha blasfemilov kan han flytte til ett av mange land med slike steinalderske lover. I Norge står vi opp for våre frihetsverdier! Enig? skriver Listhaug.