RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northern Offshore dobler flåten

Sist oppdatert:
Northern Offshore er på vei til Oslo Børs igjen og på veien dobles nå riggflåten.
Northern Offshore som blant annet har skipsreder John Fredriksen som en større aksjonær øker nå virksomheten betraktelig gjennom kjøp av tre eldre oppjekkbare borerigger.

Selskapet har fått på plass en endelig avtale med danske Mærsk Contractors om kjøp av sistnevntes tre eldre oppjekkbare borerigger Mærsk Enhancer, Mærsl Endeavour og Mærsk Exeter.

Northern Offshore gir 455 millioner dollar for de tre riggene som er bygget for operasjoner i værharde områder. Alle de tre riggene går på kontrakter på dansk sokkel og er bygget i 1982. Riggene er bygget for boreoperasjoner på inntil 300 fot.

Mærsk vil operere riggen frem til de pågående kontraktene på riggene er sluttført det skjer i henholdsvis august 2008, september 2009 og desember 2009.

Ifølge en melding fra Northern Offshore så vil kjøpet bli finansiert med egne midler og lånekapital.

Kjøpet av Mærsk-riggene vil doble selskapets flåte, som fra før består av et konvensjonelt boreskip, en eldre semi-rigg og en produksjonsrigg.

Northern Offshore søkte for kort siden gjenopptagelse på Oslo Børs, som de forsvant fra i 2004 etter å ha blitt satt under gjeldsadministrasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere